Datorer och IT

För ungefär sju år sedan, när mina barn hade använt datorer och Internet i flera år, så var jag fortfarande en novis och tyckte det mesta med datorer var skit. När äldsta dottern fick en begagnad dator från Compaq, så förstod jag inte vitsen med att hon skulle ha en egen dator. Vi hade ju en dator, det räckte mer än väl tyckte jag.

Idag har äldsta dottern flyttat hemifrån, men ändå har vi fyra datorer i huset. En till mig (och den får minsann ingen annan röra), en till min man och varsin till sönerna.

Jag sköter alla datorer i huset, så här behövs ingen IT-support. Den tiden när jag tyckte datorer var kass är sedan länge sedan förbi. Nu är det mig de får slita från datorn för att komma och äta eller umgås med familjen.

I vår familj äger vi alla våra datorer själva, men jag har hört att det även kan vara förmånligt med hyrdata. Men eftersom jag vill pula och skruva och installera nya komponenter, så är det säkert bäst att jag har min egen burk.

Tänk vad fort det går från att man knappt visste hur man använder en mus till att använda typiska data begrepp, som ITIL, batch och C++.

Konstigt att det inte är fler som utnyttjar Internet och mail, till att marknadsföra sig. Via e-postmarknadsföring och nyhetsbrev kan man ju nå nästan hur många som helst för en oerhört låg kostnad. Och all upphandling som sker, kan ju lika gärna ske via nätet.

En sak är säker, jag älskar min HP och byter inte bort den för allt smör i Småland!!!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dags för presenter igen!

Så var det dags för att köpa presenter igen! Ska både på barnkalas och 50-årskalas nästa helg. Och vad köper man? 

Till en 8-årig kille är det inte så svårt. Kanske en radiostyrd bil eller en dvd med karaoke.

Till 50-åringen blir det svårare. Jag har hittat en massagefåtölj, det kanske kan passa en trött 50-årskropp. Ska kolla runt med kompisgänget om vi kan gå ihop och köpa en sådan. Sen måste man väl även införskaffa sig något nytt att ha på sig till 50-årspartajet. Men det gräver hål i plånboken att köpa nya festklänningar varje gång det är partaj. Men det är väl nödvändigt, man kan ju inte komma i samma trasa två gånger i rad.

Sen om tre veckor är det dags för en av tjejkompisarna att fylla år. Då blir det nog silversmycken, det är alltid uppskattat.

image3


Andra bloggar om: , , , , ,

Bilstereo = Körglädje?

Till helgen ska familjen ut på en långtur med bilen. Tänkte lite på hur det var när jag var liten. Då fanns det minsann inga bilstereo i bilarna. Jag och min syster satt med en liten transistorradio bak i bilen och slogs om att få bestämma kanal. Och mottagningen var kass. Batterierna varade inte så länge heller, så efter ett par timmar blev det tyst och vi kunde fortsätta att bråka om andra saker än radion.

Sen köpte familjen ny bil och vi fick en inbyggd bilradio. Med TRE KANALER. Hurra!!! Det var tider det.

Nu är det cd-växlare och mp3 som gäller och högtalare fram och bak och kanske extra baslådor. Läget har förändrats. Men nu blir det andra problem istället. SÄNK LJUDET skriker äldste sonen, jag lyssnar på min mp3 och hör inte ett enda ljud när ni lyssnar på er skitmusik. Näste son försöker läsa och vill att både vi och storebrorsan ska sänka ljudet. Till slut blir det kaos och man vill slänga ut allihop och sitta ensam i bilen och ösa på med ACDC på högsta volym.

Kanske skulle man skaffa en portabel DVD-spelare, så kan man köra karaoke i bilen! Bara inte chauffören är med och leker så går det nog bra.

BloggiToppen

Andra bloggar om: ,

Trädgårdsdax

Har hört att det ska bli riktigt varmt i helgen. Hade tänkt att så lite fröer i min trädgård i påskhelgen, men det blev inte mycket med det. Snön föll och kallt var det. Istället blev det stenläggning av altanen. Det var inte så kul i kylan.

Men nu till helgen ska det bli odling av. Har beställ frön på Internet, både för blommor och grönsaker. Har också köpt böcker om att odla i sin trädgård. Ska se om jag kan få några tips och råd där. Det är alltid kul att se på alla fina trädgårdsbilder som det brukar finnas i sådana böcker.

Om det blir riktigt varmt kan man ju ta fram sina trädgårdsmöbler och sitta ute och läsa. VAD HÄRLIGT!!!

Det är väl nu i början av våren som man har tid att sitta på uteplatsen och inte göra nåt speciellt. Sen är det ju dags att ta fram sin gräsklippare och alla andra trädgårdsmaskiner och börja vårda trädgården också. Inte så kul, men ett måste.

Blir det en varm sommar måste man vattna också. Jag brukar faktiskt inte använda vattenspridare, utan går med min lilla kanna och vattnar varje liten växt för sig. Det är en njutning att pyssla om sina blommor. Det gillar jag verkligen. Men gräsklippning, mossbekämpning, grävning och annat tungt jobb överlåter jag med varm hand åt mannen.


image2


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Må bra grejer för kropp och själ!

Ibland suckar man djupt och känner att det här är inte min dag. Man är nere och deppig och inget känns bra. När jag känner så brukar jag ta fram papper och penna och lista alla saker som jag tror skulle få mig att må bra. Och sen väljer jag ut någon av sakerna och ser till att den grejen händer. Det kan vara en upplevelse eller bara en påse godis. Oavsett vilket. När man har gjort den där grejen. Kanske köpt sin påse godis, eller åkt på minisemester och bott på hotell i Göteborg, så känns vardagen mycket lättare igen. Vissa saker går inte att genomföra. Jag har t ex inte råd att köpa ett utomhus spa, men att köpa nya hundkläder till lille Zambo, det kan jag ju alltid göra.

Idag har jag haft en sån där jobbig dag. Istället för att ta fram papper och penna, tog jag fram bloggen istället och tänkte använda den för att lista alla må-bra-grejer. Kanske kan det ge inspiration till någon annan.

Här kommer min lista:

Böcker - ett säkert kort. En bra bok får mig att glömma alla trivialiteter och försvinna in i en annan värld.
Actionfilmer - också ett bra sätt att försvinna in i en annan värld.
Kosttillskott - kan ju få mig att må bra även i kroppen.
Fixa min arbetslöshetsförsäkring - får mig definitivt att känna mig tryggare.
Lite ny makeup och nya underkläder - fin utanpå gör att man känner sig bättre inuti också.
En vandring i nya sköna marker - gör gott för både kropp och själ.
Lite odling i trädgården - speciellt nu på våren.

Det var allt jag fick ihop denna gången. Tror att det blir två grejer från listan de närmaste dagarna. Dels har jag en ny bok hemma jämte sängen och dels är det väder för lite trädgårdarbete. Så böcker och odling blir veckans val.

Må gott!Andra bloggar om: , , , , , , ,

Nytt kök!

Har tillbringat hela helgen med att titta på nytt kök. Har letat i kökskataloger och surfar runt på alla kökssajter som finns. Frågan är om man ska byta ut hela skiten, eller bara skaffa utbytesluckor till sitt gamla kök. Men hur man än gör så blir det både en massa jobb och går åt en massa pengar.

Det stannar ju inte vid nya köksluckor. Man måste naturligtvis lägga nytt golv (klinkers) med golvvärme. Nya tapeter och paneler är också ett måste. Sen vill man ju ha nytt kyl och frys, ny spis och allt det där. Usch, det blir att leva snålt ett tag framöver. En köksrenovering är tyvärr inte gratis!

Jag har iallafall hittat flera företag som har sådan köksinredning som jag vill ha.

Sen när man väl bestämt sig ska allt jobbet göras. Det ska dras kabel till golvvärmen, det ska tapetseras, monteras och målas. Vad trött jag blir. Känns som om man ska lägga ner det hela och invänta hösten... För då är man ju pigg och utvilad efter sommarens jobb med trädgård och uterum ;)

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

RSS 2.0