Hyra film

Har ni sett Telia-reklamen på TV, med gubben som ska lämna tillbaks en film och får en förseningsavgift på 400 spänn, eftersom filmen legat under hans soffa i flera månader? Just det har jag inte råkat ut för, men visst har man åkt på förseningsavgifter bara för att man glömt att lämna tillbaks sin hyrfilm.

Tack och lov finns det ju nu bra lösningar för den som vill hyra film, men inte råka ut för förseningsavgifter. Många företag ute på nätet erbjuder nu downloads (eller nedladdning på svenska). Du kan ladda ner film till din dator och när hyrestiden gått ut, så behöver du inte göra någonting. Så smart! Och billigt är det oftast också! Antalet Internetsajter som erbjuder video on demand ökar hela tiden.

Vilka möjligheter det finns nuförtiden. Nu kan du få filmer direkt  hem till din dator eller din TV. Förr fick man släpa sig ut till en biograf för att se en biofilm. Nu räcker det med ett par knapptryck, så har man filmen i sin dator.

Sen finns det ju en massa filmsajter på nätet som visar gratis vidosnuttar och hemmagjorda filmer. Där kan man hitta riktigt roliga saker. Många lägger också upp filmer på sina egna sajter.

Om jag skulle valt yrke idag, hade det nog blivit något inom film eller media. På Dramatiska Institutet har de utbildningar inom detta område. Jag hade nog valt film-produktion, det låter spännande...


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mat och Vin! Finns det något bättre?

Jag älskar mat!!!! Tänk dig en riktig god middag med ett glas riktigt gott vin till... Mmmm, det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

I dag ska jag veckohandla, så det är dags att börja tänka på vad vi ska fest med i helgen. Kanske någon god fisk och ett glas vitt till det?

Ett annat alternativ är ju att gå ut och äta på restaurang... Eller att beställa hem mat från något Cateringföretag. Oftast är catering ett bra och prisvärt alternativ till ett restaurangbesök. Och företag som sysslar med catering finns det ju gott om. 

Eller varför inte vinprovning och catering på ett och samma ställe. Hör här var Pielen Catering i Stockholm har att erbjuda:  Ugnstekt pärlhönsbröst med calvadosgräddsås, geléfyllt äpple och hasselbackspotatis, 2003 Bourgogne les Amérots Domaine Boyer-Gontard/Bourgogne Frankrike. Visst låter det lockande...

Ooops! Nu försvann jag bort i det blå... Veckohandling var det ju. Kanske blir det som vanligt... Hämtpizza och blaskigt rödvin...


Andra bloggar om: ,

Min nya blogg!

Välkommen till min blogg! Jag är ute mycket och surfar och hittar ofta guldkorn där ute på nätet. Jag vill gärna dela med mig av dessa guldkorn i denna blogg.

Våren närmar sig

Även om det fortfarande är kallt och lite snö på marken, känner man att våren närmar sig. Och då börjar jag alltid fundera på trädgården och de förändringar man vill göra inför säsongen. Vad härligt det vore att bygga ett uterum. Hos Classicum hittade jag härliga uterum. Deras uterum Royal är sååå snyggt. 

Men tyvärr, det blir nog inget uterum i min trädgård... Kanske kan vi glasa in den altan vi redan har.

En sak ska jag iallafall göra och det är att köpa nya trädgårdmöbler till min altan. Kolla in vilka snygga utemöbler de har på Guteform. Nu gäller det bara att bestämma om det ska bli möbler i trä eller aluminium. Svårt val faktiskt. Trä är ju skitsnyggt, men aluminium är nog mer lättskött. Vi får väl se hur det blir.

Jag har ytterligare en dröm när det gäller min trädgård. Jag vill ha en pool i min trädgård. Tänk att få plaska omkring i en swimmingpool, en skön varm sommardag. Tyvärr är det ju ganska dyrt med pooler, men Poolmans har en hel del lite billigare pooler, som passar min plånbok. Kanske blir det bara en dröm, det där med ha bygga en pool, men visst är det härligt att drömma nu när våren närmar sig...

Uterum     

Andra bloggar om: , , , , , ,

RSS 2.0