Jag älskar att köra bil

Man ska hela tiden vara så himla miljömedveten. Åka kollektivt, sopsortera och sånt. Men om man är som jag och älskar att köra bil, vad gör man då... Kan man offra lite av miljön för att få göra något riktigt roligt? Ja, inte vet jag.


Eftersom jag inte har någon egen bil för tillfället så försöker jag låna bilar av mina kompisar. Himla smidigt, slipper att betala bilförsäkring och inte behöver jag tvätta den heller. Inne i stan kan jag ta bussen, men ska jag lite längre så lånar jag en bil. Varje gång är det lika spännande att få se vad det blir för bil. I bekantskapskretsen finns det nämligen bilar av alla årsmodeller och märken. Allt från små små pyttebilar till de fräckaste värstingbilar. 

Problemet med att inte ha någon egen bil är egentligen bara ett problem när vi ska iväg på semester. Men det finns alltid någon biluthyrning där man kan hyra en bil några veckor. Men den dagen, den sorgen. Nu är semestern över och det dröjer nästan ett år innan det är dags igen. Tills dess kanske jag köpt mig en egen bil igen.

Annars har det ingen större betydelse vilket motorfordon jag kör. Huvudsaken är att det går att gasa. Vissa mopeder är skitroliga att köra. Det går inte så fort, men smidigt är det.

Andra bloggar om: , , ,


Gustaf Aniansson

Jag har tidigare skrivit om plastikkirurgi i min blogg och om att jag hellre försökte mig på mer naturliga metoder än att ta till kniven. Men i vissa fall kan det vara välmotiverat att anlita en plastikkirurg. Har man missprydande ärr, hudtumörer eller liknande är det bättre att vända sig till en plastikkirurg än till en vanlig läkare.

Läste om Gustaf Aniansson som  arbetar på Nackakliniken i Stockholm. Han sysslar mest med bröstoperationer och bukplastik men är även duktig på hudtumörer och missbildningar. Gustaf Aniansson har arbetat både i Sverige och utomlands och skaffat sig bred erfarenhet inom plastikkirurgiområden. 

Om jag bestämmer mig för att ändå göra en sk skönhetsoperation ska jag med glädje vända mig till Gustaf Aniansson.

Andra bloggar om: , ,


Segla

Jag drömmer om att hyra segelbåt och segla ut på de sju haven... Slippa bort från stress och vardagsliv. Jag är så trött på allt det vanliga...

Andra bloggar om: , , ,

Ny TV

Det är hög tid för familjen att investera i en ny TV. Den gamla flimrar och ibland måste man göra om alla inställningar för att få den att visa något överhuvudtaget.

Men det har blivit så himla svårt att köpa TV. Förut skilde det bara på storleken, men nu måste man bestämma en massa saker: LCD TV eller plasma-TV. HD ready eller inte. Olika storlekar finns det ju fortfarande, men nu är allting så mycket större. När vi köpte våran 28 tums TV, så var det den största som fanns... Sen kan man köpa TV med eller utan inbyggd digitalmottagare.

Hur ska man välja?

Dessutom finns det numera en väldigt massa märken att välja mellan. Vissa är välkända, men det poppar hela tiden upp nya märken som man inte känner till. Försöker man läsa sig till något klokt ute på nätet, blir man ännu mer förvirrad. Finns så mycket olika tips och råd så man vet inte vad man ska lita på. Och dom som säljer tv-apparater vill säkert sälja den allra dyraste modellen, även om det finns billigare alternativ.

Kanske ska man sluta titta på TV... Men isåfall måste min gamla TV hålla ut tills "Morden i Midsomer" är slut för säsongen. Det är nog det enda program som jag inte vill missa. Annars verkar det mest vara en massa repriser och dåliga såpumentärer... Alltså dokusåpor som försöker se ut som en riktig dokumentär, som "Du är vad du äter", Hunduppfostringsprogram och sånt krafs...


Andra bloggar om: , ,


Cykel

Att vurpa med cykel på en grusväg full med stenar är ingen höjdare. Tro mej, jag vet. Det blev blåmärken och skrubbsår överallt. Tack och lov att det inte varit shortsväder. Har bara ett råd... Använd cykelhjälm.


Tilläggsisolering

Inatt var det skitkallt i vårat hus. Hur sjutton ska det inte bli till vintern då? Jag börjar redan nu fundera på tilläggsisolering. Annars får vi väl bädda ner oss under fårskinnfällar och dubbla täcken.

Börjar redan tänka på vintern, fast augusti knappt börjat. Jag hatar vintern...


image6

Huvudlöss, blää

Shit också, det började klia i huvudet på mej och när jag började undersöka saken närmare hade jag fått löss. Isch va äckligt. Blev nästan helt hysterisk. Direkt började jag dessutom rota runt i hårbotten på gubbe och ungar... Önskar det fanns någon vaccin mot löss. Ut direkt på nätet för att leta på något starkt lusdödande medel. Började sedan förstå att huvudlössen faktiskt börjar bli immuna mot lusmedel. Vad sjutton skulle jag göra? Men det var lugnt. Jag hittade lösningen där ute. Eller det var inte alls någon lösning eller något annat flytande, utan en KAM. Världens bästa luskam som fungerar utmärkt både för att ta bort huvudlöss och gnetter.

Bland alla pyttesmå levande otrevligheter så slår nog huvudlöss och fästingar det mesta. Fästingar har det faktiskt också blivit en och annan i sommar, men dom kan man ju plocka bort direkt, till skillnad från lössen, där det tar ett tag innan behandlingen verkar.

När jag tänker vidare på otrevligheter så påminns jag om att det snart är dags att gå till tandläkaren. Och jag verkligen avskyr tandläkare. Min försöker dessutom hela tiden prata med mig under behandlingen. Fattar dom ingenting. Jag varken kan eller vill prata. Jag vill bara att dom ska göra sitt jobb så snabbt som möjligt så man kan gå därifrån och glömma allt vad tandläkare heter tills nästa gång det är dags. Min tandläkare skickar dessutom ut små fina vykort, där både tandisen själv och alla hans sköterskor och hygienister ler mot mej med vita tänder. I vanliga fall gillar jag att få kort, men tandläkartider ska komma i fula bruna kuvert, så man fattar att det är nåt otäckt på gång.

Dessutom har vi fått mögelskador på vårat hus. Kommer säkert att få astma på kuppen. Eller så kommer det väl att påverka centrala nervsystemet så man får nån annan otrevlig sjukdom.

Tack för ordet! Det var skönt att gnälla av sig.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

RSS 2.0