Hyra film

Har ni sett Telia-reklamen på TV, med gubben som ska lämna tillbaks en film och får en förseningsavgift på 400 spänn, eftersom filmen legat under hans soffa i flera månader? Just det har jag inte råkat ut för, men visst har man åkt på förseningsavgifter bara för att man glömt att lämna tillbaks sin hyrfilm.

Tack och lov finns det ju nu bra lösningar för den som vill hyra film, men inte råka ut för förseningsavgifter. Många företag ute på nätet erbjuder nu downloads (eller nedladdning på svenska). Du kan ladda ner film till din dator och när hyrestiden gått ut, så behöver du inte göra någonting. Så smart! Och billigt är det oftast också! Antalet Internetsajter som erbjuder video on demand ökar hela tiden.

Vilka möjligheter det finns nuförtiden. Nu kan du få filmer direkt  hem till din dator eller din TV. Förr fick man släpa sig ut till en biograf för att se en biofilm. Nu räcker det med ett par knapptryck, så har man filmen i sin dator.

Sen finns det ju en massa filmsajter på nätet som visar gratis vidosnuttar och hemmagjorda filmer. Där kan man hitta riktigt roliga saker. Många lägger också upp filmer på sina egna sajter.

Om jag skulle valt yrke idag, hade det nog blivit något inom film eller media. På Dramatiska Institutet har de utbildningar inom detta område. Jag hade nog valt film-produktion, det låter spännande...


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0