Hjälp! Djuren tar över mitt liv!

Hjälp, djuren håller på att ta över både mitt liv och mitt hus. Hur kunde det bli så här? Jag som levde ett stillsamt liv med min man och mina barn känner nu som jag flyttat in på ett zoo. På natten har jag katter i sängen. På morgonen ska jag gå ut med hunden. Dottern har skaffat häst och yngste sonen har fått löss! Förhoppningsvis blir inte lössen så långvariga som husdjur hos oss, får väl trösta mig med det. Känns som jag inte har någon fri fritid kvar. Inte kunde jag ana att katter, hundar och hästar kunde ta sådan tid.

Inte bara det där med att katterna och hunden ska ha mat och vatten och skötas. De ska till veterinären också. Och det ska klippas klor och borstas päls och gosas och klappas. Och nu åker jag på lite hästvård också emellanåt. Rykta och mocka är väl det jag får göra, eftersom jag inte är så bra på det där med ridning. Nu har jag åkt på att vara med när hästen får hästmassage också. Dottern har inte tid, det enda hon har tid med är att rida, suck...

Inte nog med att det tar tid att sköta alla djuren, alla deras prylar tar plats också. Hela huset är fullt av hästtäcken, kattoaletter och hundhalsband. Sen är det alla aktiviteter också. I helgen ska min dotter iväg och leka cowboys med sin häst. Och gissa vem som får köra... Och mannen i mitt liv har börjat med fiske, så nu blir det ädelfiske på helgerna framöver. Fiskar är väl inga husdjur, men djur är de iallafall.

Tror jag ska skaffa mej en liten searchpet från Msn istället. De är tysta och lättskötta och man kan få dem precis så söta eller fula man vill. Bara att skapa själv på Msn.


Trötthet

Hösten gör mig så trött. Det enda jag vill är att sova. Tänk om vi kunde ha några sängar här på jobbet, så att man kunde ta sig en liten tupplur på eftermiddagen... Det vore underbart. Säng säng säng, sova sova sova som Galenskaparna och After Shave sjöng.

På helgen tillbringar jag nästan all tid i mina sängar. Ja just det, mina sängar... jag har två stycken. En i sovrummet och en i mitt arbetsrum. Jag växlar lite och tar en tupplur i arbetsrummet mellan varven.

Sen på natten är det givetvis lite svårt att sova, eftersom jag legat och slumrat halva dan. Då försöker min man pigga upp mej med sina sexleksaker. Men inte är man road av sex och sexleksaker när man bara vill sova...

Har förresten hört att man ska sova extra bra om man använder sängkläder av ull. Känns som om det skulle klia, men det kanske är helt fel. Är det nån som vet?

Svåra val

Så var det äntligen dags att göra om hemma. Var på gång redan i våras med att titta på kataloger med nya kök, besöka sajter med köksluckor och inredning. Men sen kom sommaren och jag la ner allt arbete. Men nu är det dags igen.

Först och främst måste vi hitta en expert på golvslipning. Min käre make försökte sig på att slipa trägolvet i vårt sovrum, men resultatet blev väl inte så där jättelyckat. Nu ska det in en expert så att vi får ett SNYGGT golv!!! Dessutom har jag börjat titta på kakelugnar. Vore skitläckert med en gammaldags kakelugn där.

Sen ska det bli en rejäl köksrenovering också. Ut med vitvarorna och in med nytt. Nya köksluckor ska vi också ha. Måste komma ihåg att kontakta en rörmokare, så vi kan flytta diskhon till andra sidan av köket.

Tack och lov är det inte dags för renovering av vårt badrum ännu. Det är inget kul att göra det under de kalla månaderna. Sist vi renoverade badrummet beställde vi en mobil toalett, men vi var tvungna att ställa den utomhus. Vi höll på att frysa rumpan av oss eftersom det var i februari. Och den gången kunde vi inte skjuta på det, eftersom vi fått rejäla fuktskador i badrummet.

Ser verkligen fram emot mitt nya kök och mitt halvnya sovrum. När allt är klart ska jag frossa bland tyger och textil på Hemtex. Kanske ett snyggt nytt överkast och lite nya gardiner. Finns förstås fler företag som har massor av snygg heminredning, men Hemtex har verkligen allt.

Andra bloggar om: , , , , ,

RSS 2.0