Uterum eller innerum

Har funderat på ordet uterum. Varför heter det uterum när det faktiskt är inomhus. Då borde det väl heta innerum?  Har hört ett annat uttryck: pensionärskuvös! Det är väl ändå inte riktigt sant. Där jag bor finns det massor av uterum och det bor nästan inte en pensionär så långt ögat når.

Min granne håller på att bygga uterum. Känns som fel årstid. Gud va trist att få uterummet färdigt i november och så kan man inte utnyttja det förrän i april.

Auktion är poppis

Det är ju himla poppis med auktioner nu för tiden. TV sänder auktionsprogram med svärmorsdrömmen Ernst. Fast just nu är jag sååå trött på Ernst. Han är lite för mycket ibland.

Men auktion är bra. Har hittat ett nytt sätt att fynda silver, ringar, smycken och klockor. På PANT-AUKTION!!! Man kan få tag i äkta Rolex och antika smycken i silver till vrakpriser. Testa du också, det är prisvärt och framförallt SPÄNNANDE.


Vintern närmar sig

Vintern närmar sig med stormsteg. Tänk om man kunde köpa sig en försäkring mot snö och kyla... Blir det kallt får man automatiskt en tre månaders vistelse i något varmt land. Där kan man sedan sitta och vänta ut vintern och samtidigt skaffa sig en snygg solbränna. Sen när solen börjar titta fram här i kalla Norden kan man återvända och fortsätta livet som tidigare.

Men allvarligt talat, finns det nåt enda bra med vintern? Jag bara undrar. Det är snö, slask, regn, kyla och så lite snö igen. Mörkt och tråkigt och helt enkelt för j***a tröttsamt.

image8

Ny bil - vilket lyft!

Äntligen... Jag har fått min nya bil nu. Och den är faktiskt helt NY, ingen som kört den i 10 år innan, inte ens en enda vecka. Visserligen var jag tvungen att låna pengar för att kunna köpa den, men som jag längtat. Jag har aldrig haft en helt ny bil förut och det känns så speciellt. Den luktar ny, den ser ny ut och den känns jätteny. Problemet med den nya bilen är bara ett enda. Man får en tendens att köra alldeles för fort med en ny bil. Fattas bara att jag får fortkörningsböter nu... En nackdel till är att min bilförsäkring blir så mycket dyrare. Men sånt är livet. Vinterdäck fick jag med på köpet, så den kostnaden slipper jag iallafall.Det är så himla skönt med en ny bil. Man slipper befatta sig med rostskrapning och påfyllnad av motoroljor i tid och otid. Såna prylar är inte min grej. Man slipper även buller från en 15 år gammal rosthög. Jag har ju hankat mig fram med hjälp av kompisar en tid nu. Lånat bil när det har varit nödvändigt och annars har jag fått ta bussen. Men nu är det slut med bussresor för min del. Kanske jag börjar tänka på miljön om några månader, men nu ska jag bara njuta av min nya bil och köra överallt. Funderade på att köpa en miljöbil, men det är ju så himla svårt att få tag på biobränslen ännu så länge.

image7

RSS 2.0