Studera utomlands

Jag har barn (eller nästan vuxna) som har börjat tänka på vad dom ska göra efter skolan. Ena dagen är det utlandsstudier som gäller, medan andra dan är det att jobba på ICA som är aktuellt. När man är i den åldern är det inte lätt att veta vad man vill göra, kanske för 20 år framåt.

Känner att det är lika bra att dom får testa lite olika grejer innan det blir allvar av. Först ska min son studera utomlands. Det blir en språkkurs i spanska i Malaga. Men det är en djungel när man ska välja språkresor. Det finns hur många utbildningsföretag som helst. Det lutar mot att han väljer STS språkskola. Verkar vara ett seriöst företag.

Efter denna kurs blir det väl att jobba ett tag för att få ihop lite pengar. Sen har han förstås även pratat om en bartenderskola han hittat. Men det vill inte jag. Varför bli bartender när man kan bli jurist eller läkare...

Min dotter däremot vill gå en frisörutbildning. Och nu duger inte gymnasiets frisörlinje, utan hon vill gå en privat frisörskola. Fast först får hon nog jobba lite, för det blir inte billigt.

Tacka vet jag hur det var på min tid. Då gick killarna en truckutbildning och började på någon av ortens industrier. Men det duger inte längre. Jag får väl själv börja med lite säljträning, så kan jag sälja in mina förslag med akademiska studier till advokat eller läkare!!! Med rätt pedagogik kan man alltid få andra dit man vill.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Dags för bröllop

Bröllop!! Vad ser du framför dig då? En ung vacker brud i vit brudklänning, med lång slöja? En urtjusig man i svart frack? Söta små brudnäbbar och gråtande mormödrar? En vit kyrka med vajande björkar utanför, en blå himmel och små vita ulliga moln? Det är iallafall vad jag ser för mitt inre.

Nu är det ju så att det kan regna, bruden kan vara gammal, brudgummen likaså. Brudnäbbar kan kissa på sig och mormor kanske sitter och sover. Det spelar ingen roll. Bröllop är alltid bröllop.

Oavsett om vädret är bra eller inte, om bruden är gammal eller ung, så krävs det en massa förberedelser inför ett bröllop. De flesta som ska gifta sig, har en gång förlovat sig. När jag och min man skulle förlova oss och skulle köpa förlovningsringar blev vi för första gången osams. Totalt helt osams... Pinsamt att stå där hos juveleraren och skälla på varandra. Men det blev bra till slut. Tack och lov!

Sen ska man boka kyrka och präst. Allt måste vara ledigt just den helgen som man vill gifta sig. Kan vara problematiskt.

När detta väl är avklarat gäller det att arrangera allt runt omkring. Man ska naturligtvis ha en stor bröllopsfest, med musik och dans. För detta behöver man en bra DJ, och dom växer ju inte på träd. Kräver ett omsorgsfullt letande.  Sen ska man ha mat. Catering är utmärkt för bröllop för vem har råd att bjuda alla hundrafemtio gästerna på fest på hotell.

Sen måste man skaffa vigselringar och bröllopskläder. Tänk när min kompis skulle gifta sig. Hon höll på och letade brudklänningar i ett halvår minst. Till sist var hon så trött på det att hon högg första bästa (sämsta). Den var snygg, det var den, men när hon skulle gå på toa fick hon ta av sig hela klänningen. Tog väl en halvtimme varje gång. *hihi* 

Sen måste man ha lite extra vackert i kyrkan. Blommor och ljus och en snygg violinst som spelar. Sen är väl allt klart?

Jodå, förutom att man ska säga ja och sen leva tillsammans alla gråa dagar i resten av sitt liv... Men det är ju en helt annan sak. Eller?



Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mitt snygga hus!

Jag bor i ett hus från mitten av 80-talet. Jag tycker fortfarande att det är nytt och snyggt. Men när man tänker efter är det över 20 år nu. Och är väl inte så där jättesnyggt längre, varken arkitekturen eller inredningen med tapeter och sånt. Då är faktiskt sådana där riktigt gamla trähus från 1800-talet vackrare.

Jag drömmer naturligtvis om ett nytt flott hus. Har därför varit ute och kollat runt på nätet vad det finns för möjligheter. Fast jag får väl snällt fortsätta att drömma. Är väl inte riktigt läge för att tänka på nytt hus just nu.

Däremot kan man ju fixa till sitt gamla hus litegrann. Vi har redan bytt ytterdörrar på huset och det blev ett rejält lyft.
Vi är ju också på gång att fixa till trädgården med ny altan. Men allra helst skulle jag vilja ha ett lusthus i trädgården, tänk vilket lyft!

Så småningom ska vi lägga nya laminatgolv i hela huset och tapetsera om. Då ska jag också sätta upp träpersienner i vardagsrummet. Det blir snyggt och skyddar bra mot solen. Lite kakel i vårt badrum skulle också bli bra. Fast inget av detta syns ju utåt. Synd! För jag hörde några som gick förbi vårt bostadområde som undrade hur man kunde bo i sådana där gamla stugor!!!

Andra bloggar om: , , ,

Makeup & Hudvård

Nu när vårsolen tittar fram känner jag mig extra blek och glåmig. Det är nog dags att ta tag i sitt utseende litegranna. Kanske köpa lite ny makeup och lite cremer för ansikstsvård och hudvård. Även om man kan göra mycket genom att äta rätt (ska förresten köpa en bok om näringslära), så behövs nog det där lilla extra i form av en lyxig creme. Inte bara för att gör mig vackrare på utsidan, jag känner mig också lite bättre på insidan om jag får unna mig lite extra lyxig hudvård. Dags att vaxa benen och börja vårda sina naglar på tårna också, tills det är dags för bara ben och fötter. Sen är det dags att ge sig ut på shoppingrunda och inhandla lite nya sommarkläder också. Som tur är behövs inga bantningskurer eller någon fettsugning, bara jag får lite färg i ansiktet så känner jag mig redo för att möta den nya sommaren.


Vad ska man välja?

Min TV pajade igår för jag inte hade rätt esd-skydd. Inte så himla kul. Dessutom är den så gammal att det inte lönar sig att laga den. Men det har hänt en massa på hemelektronik-fronten sedan jag köpte TV sist, och jag har svårt att fatta vad som är bäst. Ska man köpa en lcd-tv eller en plasma-tv, det är frågan. Ska man satsa på hela köret och köpa ett paket med hembio när man ändå är igång? Det är verkligen snårigt och det finns så himla mycket att välja på. Har varit ute och surfat runt på en massa sajter med tv, radio och bilstereo, men inte har jag blivit klokare för det. Jag får väl fråga kompisarna om de har några bra tips och råd.


Det är inte klokt vad mycket prylar det finns ute på nätet. Multimedia, karaoke, dj anläggningar, mobiltelefoner, hemmabio och ljudanläggningar... Hur mycket som helst. Kan alla dessa nätshoppar löna sig? För att inte tala om alla dator och server shoppar. Jag ska faktiskt även köpa en ny skärm till min dator, och det är nästan lika snårigt som att köpa tv.

Jag tror jag lägger ner, och flyttar ut till ett torp ute i skogen, utan el eller telefon. Lugnt och skönt och mycket mindre problem.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Kalas och presenter

Usch! Nu är det dags att gå på födelsedagskalas igen. Det borde vara kul att hylla nån som fyller år, och det är det... Om det inte vore för att man måste köpa presenter. Dessutom verkar alla mina släktingar och vänner fylla år nu i mars, så det blir presentköp nästan varje dag. Näst efter december, när man ska köpa alla julklappar, så är mars den presenttätaste månaden.

Först är det dotterns pojkvän och min man som fyller år. Kanske kan det bli en lektion i flugfiske, för fiske är ju båda intresserade av.

Lite längre fram i mars så är det brorsdottern som fyller år. Om det inte vore så dyrt, skulle jag köpa en scooter, tänk vad glad hon skulle bli! Brorsdottern och min bästa kompis får nog silversmycken i år, det är alltid användbart och uppskattat.

Men nu väntar jag bara på att mars ska ta slut, så det blir lugnt ett tag innan det är dags att fundera på julklappar igen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Rökning

På mitt jobb är nästan alla utom jag rökare. Så fort det är kaffepaus försvinner alla ut genom dörren med sina kaffekoppar för att stå utanför och huttra, samtidigt som dom blossar på sina cigaretter. Men nu har jag hittat lösningen....

Man kan få rökfritt inomhus med Smoke Free Systems kluriga uppfinningar. Tänk att få en rökfri miljö, men samtidigt kunna umgås med rökarna. Med deras system kan man faktiskt få rökfritt utan att använda rökrum.

Helst skulle man vilja att alla arbetskompisar slutade röka. Tänk vilken fin hy allihop skulle få. Hudvård finns inte bara på flaska. Det finns ansiktsvård på burk också ;) Om alla skulle sluta bolma som skorstenar, så skulle försäljningen av cremer för hudvård sjunka drastiskt, var så säker....

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dags för skidåkning

Snart dags för en skidresa till fjällen. Har börjat se över skidutrustningen och kollat vad som behöver fixas innan det är dags. Problemet är att det är svårt att få plats med allt. Vi behöver nog köpa en ny takbox i år. Kollade runt på nätet efter bra takboxar och fastnade för Thules stora sortiment. Dessutom behöver jag nya skidkläder, det känns lite passé att åka offpist i lila overall.

Att det alltid ska vara detta problem när man ska transportera sin utrustning. Alltid fullt i bilen, alltid packat upp över öronen. När vi var på semester i somras och skulle ha med våra cyklar, så fick vi transportera en cykel inne i husvagnen. Och när vi skulle stanna och rasta fick vi glatt lasta ut cykeln ur vår lilla husvagn, för att kunna komma in och koka kaffe. Nästa gång vi ska köpa en begagnad husvagn, ska jag kolla noga var köket är, så att man lätt kan komma åt det, utan att behöva lasta ur hela husvagnen.

En sak är säker: Aktiv fritid är vad som gäller för min del. Inget soffliggande här inte.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Skid?kning

Fin utanpå - fin under

När jag går på fest vill jag vara fin både utanpå och under. Inte bara ett par snygga brallor, utan även snygga underkläder. Det värsta jag vet är när någon har tajta byxor och man ser varenda trossöm genom byxorna. Nej, snygga välsittande trosor som inte syns utanpå, det är modellen.

Om man sedan ska ha klänning eller kjol är det också viktigt med snygga strumpor. Hos SFQ hittar du både snygga strumpor och trosor. Tala om en riktig strumpbutik. Det är jättesmidigt att köpa strumpor på postorder. Du får paketet direkt hem i brevlådan.

Till vardags blir det däremot jeans och t-shirts för min del. Eller någon typ av fritidskläder. Jag skulle aldrig stå ut med att behöva gå i kjol och blus på arbetet.

Men är det fest så...

Andra bloggar om: , , , ,

RSS 2.0