Studera utomlands

Jag har barn (eller nästan vuxna) som har börjat tänka på vad dom ska göra efter skolan. Ena dagen är det utlandsstudier som gäller, medan andra dan är det att jobba på ICA som är aktuellt. När man är i den åldern är det inte lätt att veta vad man vill göra, kanske för 20 år framåt.

Känner att det är lika bra att dom får testa lite olika grejer innan det blir allvar av. Först ska min son studera utomlands. Det blir en språkkurs i spanska i Malaga. Men det är en djungel när man ska välja språkresor. Det finns hur många utbildningsföretag som helst. Det lutar mot att han väljer STS språkskola. Verkar vara ett seriöst företag.

Efter denna kurs blir det väl att jobba ett tag för att få ihop lite pengar. Sen har han förstås även pratat om en bartenderskola han hittat. Men det vill inte jag. Varför bli bartender när man kan bli jurist eller läkare...

Min dotter däremot vill gå en frisörutbildning. Och nu duger inte gymnasiets frisörlinje, utan hon vill gå en privat frisörskola. Fast först får hon nog jobba lite, för det blir inte billigt.

Tacka vet jag hur det var på min tid. Då gick killarna en truckutbildning och började på någon av ortens industrier. Men det duger inte längre. Jag får väl själv börja med lite säljträning, så kan jag sälja in mina förslag med akademiska studier till advokat eller läkare!!! Med rätt pedagogik kan man alltid få andra dit man vill.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anneli

Hej! Har just avslutat en spanska kurs på Lacunza i San Sebastian. Superbra kurs, lärt mig mycket! Staden har otroligt vacker arkitektur, stränder där man kan surfa, trevligt folk och grönskande berg. Rekomenderas varmt!

2007-09-25 @ 17:18:49
URL: http://www.lacunza.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0