Dags för bröllop

Bröllop!! Vad ser du framför dig då? En ung vacker brud i vit brudklänning, med lång slöja? En urtjusig man i svart frack? Söta små brudnäbbar och gråtande mormödrar? En vit kyrka med vajande björkar utanför, en blå himmel och små vita ulliga moln? Det är iallafall vad jag ser för mitt inre.

Nu är det ju så att det kan regna, bruden kan vara gammal, brudgummen likaså. Brudnäbbar kan kissa på sig och mormor kanske sitter och sover. Det spelar ingen roll. Bröllop är alltid bröllop.

Oavsett om vädret är bra eller inte, om bruden är gammal eller ung, så krävs det en massa förberedelser inför ett bröllop. De flesta som ska gifta sig, har en gång förlovat sig. När jag och min man skulle förlova oss och skulle köpa förlovningsringar blev vi för första gången osams. Totalt helt osams... Pinsamt att stå där hos juveleraren och skälla på varandra. Men det blev bra till slut. Tack och lov!

Sen ska man boka kyrka och präst. Allt måste vara ledigt just den helgen som man vill gifta sig. Kan vara problematiskt.

När detta väl är avklarat gäller det att arrangera allt runt omkring. Man ska naturligtvis ha en stor bröllopsfest, med musik och dans. För detta behöver man en bra DJ, och dom växer ju inte på träd. Kräver ett omsorgsfullt letande.  Sen ska man ha mat. Catering är utmärkt för bröllop för vem har råd att bjuda alla hundrafemtio gästerna på fest på hotell.

Sen måste man skaffa vigselringar och bröllopskläder. Tänk när min kompis skulle gifta sig. Hon höll på och letade brudklänningar i ett halvår minst. Till sist var hon så trött på det att hon högg första bästa (sämsta). Den var snygg, det var den, men när hon skulle gå på toa fick hon ta av sig hela klänningen. Tog väl en halvtimme varje gång. *hihi* 

Sen måste man ha lite extra vackert i kyrkan. Blommor och ljus och en snygg violinst som spelar. Sen är väl allt klart?

Jodå, förutom att man ska säga ja och sen leva tillsammans alla gråa dagar i resten av sitt liv... Men det är ju en helt annan sak. Eller?Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0